VerzekerJe Fiets

De fietsverzekering die zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Bereken je premie hier

Hoe werkt het?

Hoe sluit je je verzekering online af?

 • Stap 1
  Bereken je premie

 • Stap 2
  Bevestig & betaal

 • Stap 3
  Klaar! Je bent verzekerd.

Hoe je schade aangeven?

 • Stap 1
  Meld je aan

 • Stap 2
  Selecteer de verzekering waarvoor je je schade wil aangeven

 • Stap 3
  Vul het formulier in minder dan 5 minuten in & verstuur

De fietsverzekering die op rolletjes loopt.

 • Diefstal, schade en pechverhelping

  Diefstal, schade en pechverhelping zijn inbegrepen in deze verzekering. Kortom, dé complete verzekering om gerust op de baan te gaan.

 • Tot vijf jaar nieuwwaarde

  Bij Verzeker Je Fiets verliest jouw fiets de eerste vijf jaar niets aan waarde.

 • Onmiddellijke dekking

  Je dekking gaat in vanaf het moment dat je de premie voor je fietsverzekering hebt betaald.

 • Onafhankelijke schaderegeling

  Kegels & Van Antwerpen is een 100 % onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Zo ben je er zeker van dat je belangen correct worden verdedigd in geval van schade.

 • Betaal niet te veel

  Bij Verzeker Je sluit je je fietsverzekering volledig online af. Zo worden de administratiekosten tot een minimum beperkt en kan je rekenen op de scherpste premies.

 • Snelle en efficiënte schaderegeling

  Bij schade aan jouw fiets kan je jouw fiets laten repareren bij jouw rijwielhandelaar. Verzeker Je Fiets zal de schade met de rijwielhandelaar verder afhandelen. Het eventuele eigen risico moet je zelf voldoen aan de rijwielhandelaar. Hoe hoog je eigen risico is, verschilt per soort dekking en verzekering. Bij diefstal doe je best zo snel mogelijk aangifte bij de politie en vervolgens bij de rijwielhandelaar waar je je fiets kocht. Aangifte bij de politie: Vermeld in aangifte altijd de volgende gegevens van de gestolen fiets: Merk Type Framenummer Of de fiets wel of niet op slot heeft gestaan Aangifte bij de fietsspecialist: Bezorg volgende informatie: Proces-verbaal Twee (originele) sleutels Kopie van het polisblad De fietsspecialist controleert het proces-verbaal en de sleutels. Als alles in orde is, wordt de schade zo snel mogelijk afgehandeld. Kan je niet terecht bij je fietsspecialist? Maak dan een kopie van je proces-verbaal en een foto van de sleutels voor je eigen administratie. Stuur vervolgens de benodigde gegevens in een stevige envelop naar: Kegels & Van Antwerpen - Ijzerlaan 11 - 2060 Antwerpen

Onze waarborgen

Waarborg Omnium Rechtsbijstand Burgerlijke aansprakelijkheid Ongevallenverzekering
(Poging tot) diefstal, verduistering en oplichting
Schade ontstaan in de periode waarin de fiets gestolen was
Joyriding
(Aanrijdings)schade aan de fiets
Schade terwijl de fiets geparkeerd stond (oa. vandalisme)
Schade die u zelf per ongeluk veroorzaakt
Lichamelijke schade bij ongevallen
Rechtsbijstand
Schade aan derden bij ongeval in fout
Brand, ontploffing , bliksem
Pechverhelping in Europa
Veelgestelde vragen

In geval van schade zal de fietshersteller, indien mogelijk, de fiets herstellen. Wanneer dat niet mogelijk is, zal je een nieuwe fiets krijgen geleverd door de fietshandelaar waar je de fiets gekocht hebt.

Tot 14 dagen na het afsluiten van de verzekering kan je deze nog opzeggen. Heb je ondertussen een schade? Dan kan je de verzekering enkel nog opzeggen na de schade.

Doe steeds een aanmelding online in jouw overzicht met foto's van de schade en waar de fiets is binnen gebracht voor herstelling. Jouw fietshandelaar zal ook contact met ons opnemen.

Het bedrag van je factuur (inclusief BTW) voor je fiets verhoogd met alle extra accessoires die je wenst te verzekeren en die vastzitten aan de fiets.

Ja, de accu die vast op jouw fiets gemonteerd is, is meeverzekerd.

Diefstal van onderdelen (zoals stuur, zadel, accu, etc.) van de fiets is verzekerd als je een Omnium verzekering hebt afgesloten.

Bij de diefstaldekking geldt geen vrijstelling. Bij alle overige voorvallen is de vrijstelling € 35. Deze vrijstelling geldt per schadegeval. Voor schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per gelopen verzekeringsmaand. Voor MTB en Racefiets bedraagt de vrijstelling 20% met een minimum van €50 Kijk naar de bijzondere voorwaarden voor de specifieke voorwaarden voor MTB en racefietsen.

Neen, als je fiets meer dan 1 jaar in het buitenland is, dien je de verzekering op te zeggen. We komen in dat geval niet meer tussen bij schade.

Als je fiets niet op slot staat en hij wordt gestolen heb je geen dekking. Dat is een zeer strikte voorwaarde. We raden je trouwens aan altijd twee sloten te gebruiken.

Het is belangrijk dat je fiets is voorzien van een ART-goedgekeurd vast slot, met minimaal 2 sterren.; Art is een nederlandse stiching voor het keurmerk. Check of jou slot is goedgekeurd : https://www.stichtingart.nl/is-mijn-slot-goedgekeurd/

Je kan gebruik maken van de Fietsbijstand als je onderweg onverwachts met pech langs de weg komt te staan. Of je de Fietsbijstand meeverzekerd hebt, zie je op je polis. De Fietsbijstand repareert je rijwiel of voertuig niet, maar zorgt ervoor dat jij én je rijwiel of voertuig teruggebracht worden naar de startplaats van die dag. Hulp door de alarmcentrale als het voertuig ten gevolge van pech, diefstal of een verkeersongeval niet meer bereden kan worden. Je kan onze alarmcentrale bereiken via telefoonnummer 0800 – 92 666. Verzekerd zijn de kosten van de hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van het verzekerde object en de opzittende(n) naar de startplaats van de tocht. Meeverzekerd zijn ook de kosten van vervoer van het voertuig, de opzittende(n) en maximaal één andere deelnemer (met rijwiel)

Een lege accu van een E-bike of speed pedelec indien deze voor het begin van de fietstocht verzuimd is tijdig op te laden of indien deze leeg is geraakt door het overschrijden van de actieradius als opgegeven door de leverancier. Opzet van de verzekerde of iemand die bij de hulpverlening belang heeft. Pech binnen de eerste kilometer van het startpunt van jouw tocht.

Volgens de wet dien je enkel je BA te verzekeren, indien je fiets autonoom kan rijden, dus zonder trapondersteuning. Wij raden je echter aan altijd een BA voor je fiets te nemen. Zo ben je altijd verzekerd mocht je iets voorhebben waarbij derden betrokken zijn.

Heb je nog een andere vraag over verzekeringen? Aarzel dan niet om ze te stellen. We komen er binnen de 24 uur bij je op terug.

Van zodra de fietsverzekering is afgesloten stuur je je roze formulier op naar Kegels & Van Antwerpen en zij doen het nodige voor de inschrijving van je fiets. De plaat wordt dan naar je thuis gestuurd.